Historie

1956 – Zonneweelde opent haar deuren

1956 – Zonneweelde opent haar deuren

Zonneweelde, wat altijd een familie bedrijf is geweest, opende haar deuren in 1956.  De heer Jan Duijndam startte het bedrijf. Aanvankelijk was het een café dat bij een camping hoorde.

Het café groeit uit tot een restaurant

Het café groeit uit tot een restaurant

Later scheiden het café en de camping af tot twee losse bedrijven. Door de jaren heen en verscheidene verbouwingen later groeit dan het café uit tot een Restaurant.

Het concept van Restaurant Zonneweelde

Het concept van Restaurant Zonneweelde

Zonneweelde komt bekend te staan als een locatie dat een goede eerlijke maaltijd serveert voor een vriendelijke prijs. Vooral de vele verse groenten worden erg gewaardeerd door de gasten, met zomers rabarbercompote en ’s winters stoofpeertjes. Dit en de gemoedelijke sfeer zijn dingen die ons restaurant kenmerken.

1999 – de familie Marijnen neemt het bedrijf over

In oktober 1999 wordt het restaurant overgenomen door de familie Marijnen. Ton & Joke zwaaien dan 9 jaar lang de scepter zonder het concept te wijzigen.

2008 – de gebroeders van Schie nemen het restaurant over

Sinds oktober 2008 wordt Restaurant Zonneweelde gerund door de gebroeders van Schie. Ook Jan en Olav hebben tot op heden het concept in ere gehouden en ook nu kunt u dus nog genieten van een heerlijk Hollandsche maaltijd voor een vriendelijk prijsje.